marți, 8 ianuarie 2013

LUMEA CU FUNDU'N SUS


Traducere « The Upside-Down World »  The Trumpet  preluat de pe  blogul NewsReload ( wordpress)
Dacă ne uităm şi analizăm cu atenţie lumea din jurul nostru observăm cum încetul cu încetul ne-am trezit că valorile fundamentale pe care părinţii si dascălii noştri ni le-au transmis de-a lungul generaţiilor încep să devină confuze si nesigure .
Observăm din ce in ce mai mult că sunt promovate prin mass media , prin şcoli si universităţi , pe stradă şi în locurile unde intrăm în contact cu sociatatea valori care pot fi considerate contrare celor învatate de noi de la bunicii si parinţii nostri sau cel puţin confuze.
« Binele » devine « rău », păcatul devine virtute, stânga este denumită dreapta , războiul este denumit pace .
Pe bună dreptate stai şi te intrebi dacă nu cumva am înnebunit chiar noi sau capacitatea noastră de percepţie a realitaţii ne joaca feste , sau dacă nu cumva a înnebunit chiar lumea în care trăim ?
În luna aprilie a acestui an , la un colţ de stradă undeva în Marea Britanie un preot spunea unui trecător că Biblia consideră homosexualitatea un păcat .Comentariul a fost rostit cu o voce suficient de tare pentru a fi auzit de un poliţist ateu, homosexual care l-a arestat şi reţinut imediat pe preot pe motivul că a deranjat ordinea publică.
În acest fel preotul a petrecut timp de şapte ore într-o celulă din arestul poliţiei pentru cauzarea de « harţuire »
Concomitent cu acest incident , undeva tot în Marea Britanie , o oficială israeliană care ţinuse o prelegerea la Universitatea din Manchester a fost atacată de protestatarii pro-palestinieni .Pentru a fi protejată ,persoana oficială israeliană a fost transportată cu o maşină a poliţiei.Protestatarii propalestinieni s-au suit însă pe capota maşinii şi au încercat să spargă parbrizul . Aceştia n-au fost însă urmariţi de lege . Se pare că în Marea Britanie această manifestare reprezintă un discurs protejat de lege.
BINE AŢI VENIT ÎN LUMEA CU FUNDU’N SUS . 
Este lumea în care adevărul este aruncat la gunoi iar minciunile lăudate . Lumea în care cei onorabili sunt dispreţuiţi iar celor depravaţi li se dă putere. În care sunetul moralei şi al caracterului puternic este batjocorit necruţator în timp ce se face parada imoralităţii care este laudată şi protejată.
“Se pare că bunul simţ are capul sucit “ scrie Melanie Phillips în cartea ei “Lumea întoarsă cu susul în jos”.
Dacă se iau grupurile clasice “ victimă-agresor” se pare că binele s-a transformat în rău , victima în agresor şi invers . Agresorilor li se acordă dreptul de a nu fi insultat sau discriminat , împotriva celor care reprezintă valorile majoritaţii .
"Nimic nu este aşa cum se declară a fi", scrie ea. "Se pare că societatea este sub stăpânirea unei scrânteli în masă."
Oare a înnebunit lumea?
Există o cauză ascunsă a acestei tendinţe năucitoare, pe care puţini sunt dispuşi s-o recunoască . Este o realitate remarcabilă care explică toată această gamă de probleme paradoxale care torturează lumea noastră.
Mahomed este protejat , Isus batjocorit şi ridiculizat.
În această lume, totul este deformat :
Soluţiile la problemele datoriilor sunt creşterea cheltuielilor. Antidotul la risipa guvernului este şi mai mult guvern . "Libertatea de expresie" este folosită ca un scut pentru vulgaritate şi ticaloşie şi ca o măciucă împotriva evlavie şi a virtuţii.
Se încearcă acomodarea noastră cu răul şi se defăimeaza binele , creştinismul fiind supus unui atac violent .

O NOUA ORTODOXIE

Atunci când se naşte un copil primele cuvinte rostite sunt : "Este băiat" ! sau "Este fată !" Se spune astfel pentru că sexul biologic este o realitate care nu e greu de detectat .
Cu excepţia aşa zişilor “intelectuali” ! În gândirea lor “răsucita” , NIMIC nu este negru sau alb şi nici chiar sexul masculin sau feminin ! Ei spun că a fi femeie sau a fi bărbat este o alegere, o stare de spirit , o construcţie pe care omul şi-o alege singur ,rămânând întotdeauna deschis pentru reinterpretare . Folosind această logică deformată, ei proslăvesc homosexualitatea, bisexualitatea şi diferitele grade de transsexualitate, inclusiv “schimbările chirurgicale de sex ".
Susţinătorii unor astfel de politici cred că în acest fel ei crează o noua lume fără de asuprire şi ură, o lume a toleranţei şi înţelegerii , în care toată lumea este acceptată , în care nimeni nu este condamnat şi nimănui nu-i sunt rănite vreodată sentimentele . În realitate ei inşişi sunt intoleranţi impunând celor din jur realitatea cu FUNDU’N SUS creând o lume de coşmar în care disconfortul creat de deviaţia morală nu este pedepsit de lege .
Prin fondurile publice care le sunt alocate , şcolile, firmele şi diversele organizaţii sunt pur şi simplu forţate să îmbrăţişeze perversiunea .
S-a ajuns la un model laic al Inchiziţiei care se desfaşoară în rândul intelectualilor , în universitaţi , în mass media , în drept , în mediile politice şi clasele profesionale . Este un totalitarism cultural care suprima orice protest şi care submineaza sistematic bazele societaţii occidentale . Realitatea arată că este vorba de valori false şi goale ce au devenit o dogmă , în detrimentul raţiunii.

PUTEREA CELOR MĂRUNŢI

Sunt munţi de dovezi care arată avantajele căsătoriei tradiţionale atât pentru soţ cât şi pentru soţie cât şi pentru societate , în general . Sunt dovedite avantajele enorme pentru copii în ceea ce priveşte siguranţa personală, performanţa academică, bunăstarea financiară, stabilitatea emotională, respectul de sine, conştientizarea că şi în viaţa de adult se respectă legea între cei care cresc sub acelaşi acoperiş , cei care şi-au construit un aranjament de viaţă bazat pe o relaţie puternică , stabilă între un bărbat adult care împreuna cu o femeie adultă aduc la viaţa copii prin legile naturale de reproducere a speciei umane.
Dar pentru că aceste dovezi contrazic agenda noii ortodoxii ele sunt trecute cu vederea , ignorate, respinse şi dispreţuite. “Lumea cu fundu’n sus” continuă sa popularizeze cu presiune comportamentul sexual deviant , încercă să-i îndeparteze pe cei necăsătoriti de la idea căsătoriei punând presiune şi asupra persoanelor căsătorite de se despărţi spre a fi liberi .În această lume se pune presiune asupra părinţilor să nu facă sacrificii pentru copiii lor precum şi asupra copiilor să nu-şi recunoasca parinţii ca autorităţi cărora să le ceara părerea. Toată istoria dovedeşte că societăţile puternice încep cu căsătorii puternice , cu familii puternice în care copii ascultă de parinţi.
În “Lume cu fundu’n sus", familiile sunt de jos în sus: copii fac regula  şi părinţii preiau şi execută comanda . Eforturilor legitime de a proteja copiii de abuzuri au fost contrate de eforturi ostile de a submina autoritatea parentală şi de a demonta structura de familie Disciplinarea fizică –un instrument indispensabil pe care cele 10 porunci ale Bibliei îl recomandă a fi utilizat pentru corectarea comportamentul rău al copiilor - este considerată cruda şi abuzivă.
Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile copilului impune ţărilor semnatare să adopte legislaţia care să permită depistarea "tuturor formele de violenţă fizică sau mentală"(inclusiv un mic “pui de bataie” ) . În plus , această convenţie îi face pe părinţi impotenţi în faţa copiilor garantand copiilor dreptul la intimitate , chiar şi în propria casă a parinţilor, precum şi "libertatea de gândire , conştiinţă şi religie ." Liderii “lumii cu fundu’n sus” sunt convinşi că copiii prosperă cel mai bine atunci când parinţii abdică de la datoria lor de a educa copiii lor din punct de vedere spiritual . În acelaşi fel a fost dezbrăcată de autoritate şi şcoala şi educatorii . Cu profesorii în imposibilitate de a disciplina elevii , sălile de clasă devin din ce în ce mai mult incubatoare de bădărănie şi revoltă . Aparent , dreptul studenţilor de a se purta neadecvat în şcoală a devenit mai important decât dreptul lor de a învaţa .
Este interesant aici de luat în consideratie şi o ironie : Lumea “cu fundu’n sus”apără cu pasiune dreptul părinţilor de a ucide copiii lor , înainte de a se naşte (avorturile).

RĂZBOIUL PENTRU AJUTORAREA DUŞMANULUI
În general în orice război se caută protejarea civililor . La fel şi în războiul din Afganistan , comandantul NATO Stanley McChrystal ( înainte de a demisiona în luna iunie), a căutat mereu modalităţi de a proteja civilii afgani . El a considerat ca fiind o nouă onoare militară pentru soldaţii care ştiu să se abţină de la luptă pentru a proteja civilii : instituind o decoraţie pentru "reţinere curajoasă."
Grupurilor musulmane radicale însă le place să omoare civili . Ele sunt mult mai puţin preocupate de victimele civile . Ei folosesc intenţionat o amestecătură de tactici josnice şi mizerabile încorporându-se printre localnici , folosind chiar şcoli şi spitale ca locuri pentru atacuri cu rachete . Ei vizează în mod special răzbunarea , ucigand civili după care îşi fac şi reclama . Iar mass-media şi clasele politice trâmbiţează cu nerăbdare această propagandă , chiar şi în cazurile în care se dovedeşte a fi falsă .
În mod evident , musulmanii nu sunt singurii care simpatizează cu teroriştii ; intelectualii liberali o fac cel puţin la fel de bine .
Bunul simţ spune că cineva care încearcă să te omoare pe tine şi pe familia ta , că cineva care încearcă să-ţi distrugă
ţara este un duşman . Dar un astfel de raţionament este mult prea barbar pentru “gânditorii liberali” din Occident . Moralitatea în alb şi negru a fost înlocuită cu o lume a griurilor , a relativismului în care chiar şi cele mai depravate comportamente pot fi explicate şi scuzate . Mintea occidentală a devenit profund ambivalentă când este voba de “rău”. Chiar şi cuvinte ca “rău” şi “duşman” sunt considerate simpliste şi înapoiate.
Un pilon al doctrinei liberale este că autorii actelor “răului” nu sunt responsabili pentru ele fiind de fapt victime ale unui rău mult mai mare : idealurile Occidentale . Astfel , grupurile numite "victime" sunt considerate incapabile de activităţi ilicite , în timp ce clasele "privilegiate" sunt incapabile de a face “binele”. Musulmanii nu pot fi consideraţi responsabili pentru actele lor de terorism , cauza reală fiind de fapt “obiectivele” Occidentului .
Ca urmare a unui astfel de raţionament moral ridicol , însăşi natura şi scopul războiului a fost oglindit talmeş-balmeş . Războiul este acum ceva ce o naţiune trebuie să facă împotriva inamicului său . Scopuri umanitare nou declarate păcălesc auto-apărarea . Toate eforturile de a căuta interesele naţiunii proprii sunt marcate ca fiind imorale şi ruşinoase . O abordare imbecilă de "război umanitar" a implicat America şi aliaţii săi în eforturile absolut imposibile de reconstruire şi reabilitarea a naţiunilor pe care le înfrânge . În mod normal succesul în luptă este folosit în beneficiul naţiunii victorioase . In “lumea cu fundu’n sus” , "victoria" vine cu obligaţii morale imposibil de realizat . In “lumea cu fundu’n sus” războiul nu poate fi câştigat niciodatĂ.

EROI ŞI MIŞEI

Organizaţia Hamas guvernează in Gaza ca un stat poliţienesc teocrat neadmiţând nici un fel de altă exprimare religioasa decât cea a islamului radical . Foloseste terorismul  pentru a promova politica sa externă de anihilare a evreilor . Prin contrast , în Israel este o democraţie liberală , cu un sistem judiciar independent şi o presă independentă care protejeaza libertatea religioasă , chiar şi pentru cei 16 la sută din cetăţenii săi care sunt musulmani.

Cu care dintre cele doua tipuri de politici credeti că văd dezvoltarea parteneriatului   elitele occidentului şi cine sunt ticaloşii?
Nu este oare bizar că persoane inteligente şi rezonabile care respectă libertaţile politice şi viaţa umană au ajuns să apere cauze teroriste ? De ce sunt atât de dispuşi să treacă cu vederea manifestarile barbare de misoginism şi crimă din cultura islamistă atât de contrare idealurilor liberale ? De ce sunt atât de neînduplecaţi faţă de evreii care încearcă să se apere 
împotriva acestor manifestări ?
Nu există nici o dezbatere publica rezonabilă privind aceste chestiuni . În mediile academice , mass-media şi în cercurile politice , corectitudinea privind apărarea cauzei palestiniene în detrimentul celei a Israelului este considerată incontestabilă . În centrul Manhattan-ului “ cu fundu’s sus”, un magazin deteriorat de schijele atacului terosist de la 9 / 11 a fost demolat , pentru a face loc unei noi moschei  cu 13 etaje….
Imunizarea împotriva raţiunii s-a manifestat şi in acest an in luna mai când a fost dejucat un atentat cu bomba în NY Times Square . Aşa cum se intamplă de fiecare dată câîd un musulman incearcă să comită sau comite un act terorist , politicienii şi presa din America şi Marea Britanie nu iau în consideraţie faptele reale , ignoră imediat conexiunea religioasă şi dau explicaţii banale de genul sinuciderii din motivul imposibilitaţii platii ratei bancare . Ba mai mult , primarul New York-ului a speculat că a fost, probabil , o acţiune a extremei drepte , "cineva cu o agendă politică care nu agrează proiectul noii legi a sănătatii". S-a dovedit a fi greşit.. Se pare că atentatorul acţiona la ordinele talibanilor pakistanezi.
Primarul a răspuns acestor noi veşti lăudând pakistanezii din oras şi specificând că : "Nu vom tolera nici o prejudecată sau reacţie împotriva pakistanezilor sau a new yorkezilor musulmani."
Graba de a expune astfel de precizări multiculturale a devenit deja obişnuită după astfel de incidente astfel încăt cu căt atacă mai mult musulmanii , cu atăt sunt laudaţi mai mult. 

ŞTIINŢA SE ÎNTALNEŞTE CU PĂGÂNISMUL

Câteva exemple ne vor ajuta să înţelegem cauzele ascunse care au dus la răsturnarea lumii noastre cu fudun’n sus .
Este de remarcat faptul că in lumea noastră modernă dominată de raţiune , religiile primitive şi păgânismul se bucură de o anumita renaştere . Categoriile religioase cele mai in creştere în America de azi sunt : vrajitoria şi păgânismul . În Marea Britanie unde În general biserica şi-a pierdut din semnificaţie , in anii ‘90 s-a înregistrat a creştere de 20 de ori a numărului de practici păgâne .
Dacă în trecut " păgânismul a fost considerat ca o religie ostilă, în acest moment , în nirvana multiculturală din Marea Britanie este perceput doar ca o altă credinţă", scrie Melanie Phillips în cartea ei , citând exemple din spitalele sau penitenciarele din Anglia , dar şi măsurile speciale de protecţie luate de poliţie pentru adoratorii politeişti şi pe cei ai naturii pe timpul concediul pentru vacanţa de Halloween şi cea pentru solstiţiul de vară .
Un factor care contribuie la această tendinţă este dezvoltarea puternică a unei alte cauze celebré a intelelighenziei elitiste a zilelor noastre : MEDIUL INCONJURATOR.
Susţinătorii mişcarii "Salvati Pământului" au găsit o modalitate de îmbinare frumoasă a obiectivelor lor cu susţinatorii religiei păgâne.
Cineva povestea că a fost atras într-o campanie de mediu în timpul studiilor sale la Universitatea din Essex, care l-a condus la păgânism şi mai târziu la vrăjitorie . A mers mai departe şi a fondat organizaţia Dragon, care practica "ecomagia"care este un "ritual de vrăji care se opun programelor de construcţii de drumuri şi altor proiecte cu aşa zis impact “negativ” asupra mediului. "
"Dumnezeu a murit numai aparent pentru cş totuşi progresişti seculari căută să se exprime spiritual , mergând înapoi în timp către păgânismul care a precedat Biblia ebraică şi creştinismul (desi considera textul Bibliei ca fiind reacţionar)", scrie Phillips. Ei resping şi ataca "sexul masculin al lui Dumnezeu" pomenit in Sfanta Scriptura în favoarea "Mamei Terra" şi a altor versiuni diferite ale spiritualismului dominat de femei .
"Panteismul sau cultul naturii care a caracterizat mişcările cele mai regresive de gândire de la Iluminism încoace a reapărut acum într-o erupţie de primitivism , ce pretinde a fi la marginea gândirii radicale", scrie Phillips. Astfel, moda tipică a “lumii cu fundu’n sus” consideră arhaicul ca fiind avangardă.
Cultul naturii care alimentează şi informează miscările de asa zisă “aparare” a mediului depăşeşte cu mult pe Dumnezeul din religia creştina.Natura este de fapt dumnezeul oamenilor , iar datoria lor este să slujeasca şi să păstreze natura . La rădăcina acestui mod de a gândi astfel este noţiunea eretică că cei mai mari duşmani ai planetei sunt fiinţele umane.
Susţinătorii cei mai extremi ai ecologismului nu sunt mulţumiţi de eforturile de până acum împotriva poluării, susţinând o întoarcere revoluţionară la statutul primitiv de “vânător-culegător”. Unii compară omul cu o boală infecţioasă cu un cancer al planetei . Încercarea de a considera oamenii ca fiind mai valoroşi decât alte animale este catalogată ca "speciesism"- un păcat de neiertat  ca şi rasismul sau sexismul , dacă nu chiar mai mult .
Paul Watson,cel care a fondat Greenpeace şi conduce Sierra Club, a declarat că "râmele de pământ sunt mult mai valoroase decât de oameni " iar lumea " ar fi un loc mult mai frumos fără noi".
După cum era de aşteptat mulţi dintre ecologişti sunt adepţii metodelor de control ale creşterii populaţiei precum sterilizarea şi avortul obligatoriu . Chiar şi John Holdren , consilier al Preşedintelui Barack Obama şi director la Biroul de politică ştiinţifică şi tehnologică al Casei Albe a scris o carte în 1977 aprobând aceste politici despotice.
Phillips arată că în timp ce iudaismul şi creştinismul consideră omul ca fiind centrul creaţiei civilizaţiei,  "religia ecologică" ... îşi propune să-l elimine pentru că duce natura la pierzanie."
Acest fel de perversitate auto-sabotoare începe să demaşte realitatea întunecată a “lumii cu fundu’n sus”. Arată că esenţa acesteia este un atac asupra adevărului aşa cum este definit în Sfânta Scriptură. Dacă Biblia consideră ceva ca fiind rău , această “lumea cu fundu’n sus” îl numeşte bun . Dacă Dumnezeu explică ceva într-un anumit mod, această lume îl consideră altceva.
“Lumea cu fundu’n sus” uraşte şi atacă familia şi căsătoria deoarece acestea sunt atât de apropiate planului central al lui Dumnezeu dedicat OMULUI .